De pilot van Korfbalfit krijgt een vervolg bij Revival.
De pilot van Korfbalfit krijgt een vervolg bij Revival. Revival

Korfbalfit krijgt vervolg bij Revival

19 mei 2023 om 14:56 Korfbal

TERSCHUUR Na een succesvolle pilot in juni vorig jaar, is Revival in september 2022 echt gestart met het aanbod van Korfbalfit. 

Wekelijks beleven mannen en vrouwen, onder leiding van trainster Rianne ten Brink, veel plezier aan deze nieuwe manier van sporten bij de korfbalvereniging uit Terschuur. ,,Gezien het succes, gaan we hier ook in het komende seizoen 2023-2024 mee door”, aldus het persbericht. ,,Korfbalfit is een uur sporten bij KV Revival, in een mooie mix tussen individueel werken aan de gezondheid en samen als groep plezier beleven aan de korfbalsport. Korfbalfit is een leuke manier om kennis te maken met korfbal of de gelegenheid voor gevorderde korfballers de sport weer op een nieuwe of andere manier op te pakken”, aldus Linda Schimmel, één van de initiatiefnemers en bestuurslid bij de club. ,,Ervaring met korfbal is niet nodig en zowel mannen als vrouwen zijn welkom, zoals gewoonlijk bij de korfbalsport.”

Het aanbod van korfbalfit bestaat uit een ‘fit’ gedeelte waarin gewerkt wordt aan conditie, kracht en core-stability. Het andere gedeelte bestaat uit meer korfbalgerichte oefeningen en soms een onderling wedstrijdje. ,,Zo is het een uur vol sportieve variatie.” De lessen worden gegeven door een gediplomeerd trainer. Zij zorgt wekelijks voor een goed doordachte en gebalanceerde training waarbij op alle niveaus uitdagingen te vinden zijn. Rianne ten Brink is voor haar beroep fysiotherapeute waardoor zij ook in staat is om mensen met fysieke klachten of blessures veilig mee te laten trainen. 

De trainingen worden het hele jaar door gegeven op het veld van sportpark Overbeek in Terschuur. Er is een korte winterstop in de maanden december en januari. Uiteraard zijn Korfbalfit-leden gewoon lid van Revival en dus ook uitgenodigd om mee te doen met het verenigingsleven van de korfbalclub.
Naast de reguliere competities in wedstrijdverband op zaterdag, een midweek team dat op woensdagen speelt, is Korfbalfit dus ook een blijvertje op het programma in Terschuur.

,,In mei en juni is het mogelijk een keer vrijblijvend mee te trainen om te ervaren hoe leuk en gezellig korfbalfit is.”  Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Revival via de contact-informatiepagina op de website.