Wethouder Jolanda de  Heer en vrijwilliger Wierd Baarda nemen de duofiets in gebruik.
Wethouder Jolanda de Heer en vrijwilliger Wierd Baarda nemen de duofiets in gebruik. Pauw Media

Duofiets Barneveld te leen voor inwoners die niet zelf kunnen fietsen

19 mei 2023 om 11:02 Maatschappelijk

BARNEVELD Wethouder Jolanda de Heer heeft woensdag op het Schaffelaar Erf het startsein gegeven voor Duofiets Barneveld. Het gaat om een initiatief van Welzijn Barneveld en Zorgorganisatie Norschoten met als doel mensen met een beperking de mogelijkheid te geven om buiten te fietsen.

De duofiets is te gebruiken voor thuiswonende inwoners die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen. Ook bezoekers van het Dagcentrum Norschoten Schaffelaar zullen gebruik maken van deze driewieler. De duofiets is niet bestemd voor een bepaalde leeftijdsgroep. Ook jongeren met een beperking kunnen er bijvoorbeeld samen met hun mantelzorger op rijden. De fiets staat gestald op het Schaffelaar Erf bij kasteel De Schaffelaar. 

Aanmelden voor de duofiets kan via Welzijn Barneveld, telefoon 034274 50 04 of per mail via maatje@welzijnbarneveld.nl. De duofiets wordt bestuurd door vrijwilligers, onder wie Wierd Baarda. Hij fietst wekelijks met een cliënt van Norschoten. ,,Vrijwilligerswerk doe je niet voor jezelf en je krijgt er wel heel veel voor terug. Ook ik geniet ervan als ik de glimlach zie bij de cliënt met wie ik lekker buiten fiets.’’ Opgeven als vrijwilliger kan per mail via maatje@welzijnbarneveld.nl of vrijwilligers@norschoten.nl..

,,Het is belangrijk dat iedereen in beweging blijft’’, aldus wethouder De Heer. ,,Mooi dat deze organisaties elkaar hebben gevonden en zo een beweegactiviteit mogelijk maken voor mensen met een beperking. Ik hoop dat er veel gebruik gemaakt wordt van Duofiets Barneveld.”
De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door de Lionsclub Barneveld en het Sport- en Beweegakkoord Barneveld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding