Afbeelding
Guido de Boer

Scherpenzeel bijt in bekerfinale in het stof

18 mei 2023 om 23:45 Voetbal

SOEST/SCHERPENZEEL De districtsbekerfinale is voor Scherpenzeel in mineur geëindigd. De blauw-witten moesten zich in Soest in de laatste twintig minuten neerleggen bij een nederlaag tegen het hoger aangeslagen Eemdijk. ,,Achteraf denk je: we waren niet de mindere”, zei Bjorn Cuperus na het 6-3 verlies.

Eemdijk begon weliswaar sterk, maar Scherpenzeel mocht zich beklagen over het feit dat de tegenstander na acht minuten een strafschop kreeg. Argjend Selimi liep immers zelf tegen Mart Janssen op. ,,Ik vond dat moment dubieus”, zei centrumverdediger Cuperus, die zag dat zijn team zich vlot herpakte.

Eemdijk, kampioen van de vierde divisie, werd voor rust op achterstand gezet. Eerst knikte Soufiane Laghmouchi de 1-1 raak, vervolgens had Arwin van Soest een kunststukje met de voet in huis: 1-2. ,,Ook na de pauze hadden we het eigenlijk heel goed onder controle”, zag Cuperus. Toch ging het na de 2-2 van Yannick mis en binnen de kortste keren stond het zelfs 5-2 voor Eemdijk. 

Rol scheidsrechter

Opvallend was ook de rol van de scheidsrechter bij de 3-2 van de Spakenburgers. Op dat moment lag Mourad Marbouh in het eigen strafschopgebied met een blessure. Toen de bal uit was voor een ingooi verzuimde de arbiter om het spel stil te leggen. ,,Met deze scheidsrechter konden we nooit winnen”, haalde coach Koen Janssen dat moment terug. Natuurlijk klonk in die woorden frustratie van de oefenmeester door. ,,Maar we hebben het goed gedaan tegen een ploeg die niet voor niets kampioen van de vierde divisie is geworden.”

Uiteindelijk werd het op het zonovergoten sportpark van SO Soest 6-3. Opnieuw Laghmouchi (5-3) zorgde met een fraaie trap nog voor een hoogtepunt qua traptechniek, maar het was niet genoeg om het Eemdijk nog lastig te maken.

Het betekent dat Scherpenzeel na het gelijkspel tegen DTS Ede van vorige week zaterdag en de verloren bekerfinale twee opdoffers in zes dagen tijd moet verwerken. Cuperus is er desondanks van overtuigd dat de blauw-witten er zaterdag tegen LRC weer zullen staan. Bij een gelijkspel is de titel in de eerste klasse D alsnog een feit: ,,We hebben tegen Eemdijk laten zien dat we een aardig balletje kunnen trappen. Als we bij LRC hetzelfde brengen, gaan wij kampioen worden”, verwacht Cuperus.

Ook Janssen is daar overtuigd van, ondanks dat zijn ploeg mentaal en fysiek een zware Hemelvaartsdag beleefde. ,,Ik kan de jongens niet heel veel verwijten en we gaan er nu alles aan doen om het zaterdag zelf af te maken.”

Doelpunten Scherpenzeel: Soufiane Laghmouchi 2x, Arwin van Soest.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding