Afbeelding
Pauw Media

Recordopbrengst benefietveiling: duizenden euro’s voor kinderhospice

18 mei 2023 om 07:20 Maatschappelijk

BARNEVELD De benefietveiling voor het kinderhospice in Barneveld heeft opnieuw een recordopbrengst opgeleverd: 25.600 euro. ,,De avond is super verlopen’’, vertelt Antoinette Verhallen namens de organisatie. 

Dinsdag werd er voor de vijfde keer een veiling gehouden voor Kinderhospice Binnenveld. Zo’n honderd mensen kwamen naar tankstation Route 106 aan de Schoutenstraat, waar diverse (kunst)objecten en ‘ervaringen’ onder de hamer gingen. Sommige aanbieders hadden het veilingitem spontaan uitgebreid met iets extra’s, of brachten ‘last minute’ nog iets nieuws in, wat het aantal biedingen ten goede kwam. 

Verhallen noemt als eerste een live-optreden van de Wild Romance-band, aangeboden door het Herman Brood Museum. De winnende bieder betaalt 2700 euro voor een avondvullend programma bij diegene thuis. 

Ook voor een aantal bijzondere lokale items was veel belangstelling. Zo werd er ‘gretig geboden’ op de prijswinnende foto van Brand Overeem. Die werd uiteindelijk verkocht voor 1000 euro. En de kleine houten bal, gemaakt van de kastanjeboom die aan de Schoutenstraat stond, ging voor 675 euro naar de winnende bieder. Die krijgt ‘m overigens pas over een jaar, want kunstenaar Harm Hol moet het hout nog bewerken.

Nieuw dit jaar waren twee verkoopkramen, waar objecten tegen een vaste prijs werden verkocht. Bezoekers konden schilderijen kopen, maar vooral de ‘spaarkikkertjes’ (ter waarde van 25 euro) waren populair. Het resterende aantal kikkertjes wordt nog verkocht bij cadeauwinkel De Peut in Barneveld. De opbrengst voor het kinderhospice kan dus nog verder oplopen.

Met de ruim 25.000 euro kan het kinderhospice doeken kopen voor een pas gebouwde pergola. Daarnaast wordt het geld besteed aan vernieuwing van de inrichting van het gebouw, dat inmiddels tien jaar in gebruik is.

Wat de organisatie van de veiling betreft, komt er volgend jaar gewoon weer een editie. ,,De sfeer was echt fantastisch’’, aldus Verhallen. ,,De ruimte bij Route 106, beschikbaar gesteld door Rob Vink, geeft echt voor een laagdrempelige sfeer. Ook de sponsors die voor een hapje en een drankje zorgen, dragen daaraan bij.’’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding