Wielrennen

15 mei 2023 om 09:12

Evenepoel uit Giro

CESENA (ANP) - Wielerploeg Soudal - Quick-Step wilde geen enkel risico nemen met de gezondheid van Remco Evenepoel. De medische staf van de Belgische formatie nam om die reden de beslissing de drager van de roze trui uit de Ronde van Italië te halen. Ook al is een renner bij een positieve coronatest niet verplicht om een wielerkoers te staken.
"Je weet nooit wat er onderhuids gebeurt. Het is geen job van negen tot vijf. Geen enkel risico", liet ploegleider Patrick Lefevere weten op Twitter.
Evenepoel stapte vanochtend in de auto om vanuit Cesena terug naar huis te rijden. Hij meldde zondagavond na zijn zege in de tijdrit dat hij door een positieve coronatest de Giro moest verlaten. De 23-jarige wereldkampioen had kort daarvoor door zijn winst in de negende etappe de roze leiderstrui heroverd. "Met pijn in het hart moet ik meedelen dat ik de Giro d’Italia verlaat wegens covid-19 na een routinetest, die helaas positief was", liet hij weten. "Nog steeds erg trots om te vertrekken met twee ritzeges en vier roze truien."
Door het wegvallen van Evenepoel is de Brit Geraint Thomas van Ineos-Grenadiers de nieuwe leider in het algemeen klassement. De Sloveen Primoz Roglic van Jumbo-Visma is naar de tweede plaats geklommen met 2 seconden achterstand. De Giro kent vandaag een rustdag en vervolgt dinsdag met een heuvelachtige etappe van Scandiano naar Viareggio over 196 kilometer.