Ruim honderd arrestaties rond kampioenswedstrijd

15 mei 2023 om 10:09

DEN HAAG (ANP) De politie heeft zondag ruim honderd aanhoudingen verricht in Rotterdam bij ongeregeldheden rond de kampioenswedstrijd van Feyenoord. De arrestaties werden onder meer verricht voor vernielingen en het belagen van de politie. Vanmorgen zaten er nog zo'n tien vast. De rest is heengezonden, laat de Rotterdamse politie weten.


De meeste aanhoudingen werden verricht voor overtredingen in de openbare orde, beledigingen en het afsteken van vuurwerk. Waar de tien mensen die nu nog vastzitten precies voor zijn aangehouden, kan een woordvoerder van de politie niet zeggen.

Op het Hofplein riep de politie de mensen rond middernacht "vriendelijk, maar dringend" op te vertrekken. Ook was in de hele binnenstad toen nog veel ME aanwezig. Maar die heeft volgens de politiewoordvoerder na een ingreep eerder op de avond niet meer met charges in actie hoeven komen.

De gemeente Rotterdam had de feestvierende Feyenoordfans zondagavond via Twitter gevraagd om de Coolsingel en het Hofplein vanaf 22.00 uur te verlaten. De gemeente zei in de avond al te willen beginnen met de opbouwwerkzaamheden voor de huldiging op maandag. Aan de oproep te vertrekken werd tot middernacht "deels gehoor gegeven", meldt de politiewoordvoerder. "Het feest is klaar, de horeca is dicht."

Eerder op zondagavond moest de ME wel ingrijpen op de Coolsingel, nadat daar vernielingen waren verricht en agenten waren belaagd.