Minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden assistent-trainer Rob Gijsbertsen.
Minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden assistent-trainer Rob Gijsbertsen. Guido de Boer

Rob Gijsbertsen groots geëerd

15 mei 2023 om 10:27

Woudenberg staat stil bij super sociaal mens

WOUDENBERG Voor de wedstrijden van het eerste en tweede elftal werd zaterdag een minuut stilte in acht genomen op sportpark De Grift. De spelers droegen rouwbanden. Dit ter nagedachtenis aan Rob Gijsbertsen, de clubman en assistent-trainer van de Woudenbergse hoofdmacht. 

Hans van Schaik

Hij overleed vrijdag 5 mei op 53-jarige leeftijd. De verslagenheid binnen de vereniging was enorm. Voorzitter Michel van Raaij: ,,Stilte en ongeloof toen ik het hoorde en vervolgens schakelen omdat ik zelf in het buitenland was. Daarom startten de bestuursleden Dennis de Vries en Menno de Man het rouwprotocol op.”
Vrijdagavond 5 mei kwam de selectie bijeen om het grote verlies met elkaar te delen. Trainer Jeroen Peters sprak de groep toe. Hij gaf aan dat de laatste drie competitiewedstrijden er eigenlijk niet meer toe doen. ,,Maar in de geest van Rob gaan we toch proberen het seizoen goed af te sluiten.”

Dinsdagavond trainde de selectie voor het eerst zonder hun assistent-trainer. Een emotioneel moment, al bleek tijdens het partijtje dat de spelers al weer wat meer met het spelletje bezig waren. Donderdagavond volgde het condoleren en vrijdagochtend de afscheidsdienst, met aansluitend de begrafenis. Gelet op de overweldigende belangstelling was het duidelijk dat Rob Gijsbertsen een bijzondere plek binnen de Woudenbergse (sport)gemeenschap innam. Hij was op en top sportman en leefde hier ook voor. Hij deed onder andere aan voetbal, tennis, padel, footgolf en hardlopen. Tijdens de Florijn Winterloop was hij in januari nog actief op de 10 kilometer. Hij wilde alles uit zijn leven halen, ook al haperde zijn lichaam. In alles wat hij deed toonde hij zich gedreven en een perfectionist. Dat eiste hij ook van medespelers en van de jeugdspelers die hij trainde. Zijn motto was: ‘Doe je best en laat je van je beste kant zien, dan kun je trots op jezelf zijn.’

Jeroen Peters maakte Rob Gijsbertsen vier jaar lang mee als zijn assistent. ,,Hij was mijn maatje, rustig, loyaal, zeer betrouwbaar en altijd met voetbal bezig. Niets was hem te veel. Hij was een super sociaal mens. Rob nam ook steeds vaker de veldtraining over. Hij deed de warming-up voor de wedstrijd. Hij maakte ook sheets voor de spelhervattingen. Hij was de bindende factor; de stille kracht met een grote motor. Hij was een monument voor de club. Hij was ook zo trots op zijn vrouw en kinderen. De goedheid zelve heeft ons verlaten.”

VERGELIJKING Tijdens de afscheidsdienst werd vrijdag de vergelijking getrokken met een voetbalwedstrijd die niet het einde kreeg die het verdiende. Namelijk met een publiekswissel voor een uitblinkende speler kort voor het eindsignaal. Vandaar dat de afscheidsdienst niet werd besloten met een minuut stilte, maar met applaus. Op deze manier kreeg ‘Robbie’ zijn publiekswissel. De ‘wedstrijd van het leven’ kwam voor Rob Gijsbertsen plotseling ten einde, maar de herinnering aan hem leeft voort. Alles wat hij deed voor de club, deed hij met onnavolgbaar enthousiasme en bevlogenheid. De voetbalvereniging gaat Rob missen: ‘Voor altijd Geel - Zwart'.