Daan van Harten in actie in Nijverdal.
Daan van Harten in actie in Nijverdal. Albert Lusseveld

Derde titel dit jaar voor Anne Bos

15 mei 2023 om 10:16

Achttien Flying Bikers in Nijverdal

KOOTWIJKERBROEK Fietscrossclub Flying Bikes kwam mat achttien rijders in actie op de nieuwe baan in Nijverdal. Daar werd gestreden om het Twents Kampioenschap.
De meiden van de Flying Bikes domineerden in Nijverdal. Anne Bos pakte bij de meisjes 16-17 haar derde titel dit jaar. Anne-Claire Romijnsen reed een sterke wedstrijd met een zesde plek als resultaat. Guus Timmers (jongens 6 jaar) reed naar de vijfde plaats in de finale.
Bij de jongens 7 jaar was dit het eerste Provinciaal Kampioenschap voor Daan van Harten en hij haalde knap de halve finale. Clubgenoot Finn van El werd in dezelfde klasse achtste en Niek Gottmer mocht plaatsnemen op het podium om de derde prijs in ontvangst te nemen.
In een klasse ouder kwamen Tim Roozendaal en Senn van Roekel aan de start. Senn kwam niet door de manches. Tim Roozendaal zette zijn beste beentje voor in de finale en nam de vierde prijs mee naar huis.
Troy Creemers (jongens 9) kwam dit weekend niet verder dan de manches. Hetzelfde gebeurde Collin Arendshorst en Jack Vaarkamp (jongens 10 jaar). Mees Timmers werd in deze klasse vierde.
Bij de jongens 12 jaar werd Daan de Vries achtste en kwam Rudi Vaarkamp tot de halve finale. Naƫl Mudde (jongens 13 jaar) strandde in de manches.
Milan Ouwendorp (jongens 16-17) reed een sterke race en pakte een vijfde plaats. In dezelfde groep kwam Huib Kleijmeer helaas niet verder dan de manches.
Bij jongens 18 en ouder haalde Fabian Jansen de halve finale. Over twee weken vervolgen de Flying Bikers het seizoen met het Nederlands Kampioenschap NFF. Dat wordt verreden in Tiel.