Hockeysters zijn flink maatje te klein voor koploper

15 mei 2023 om 10:44

BARNEVELD De Barneveldse hockeysters hebben de uitwedstrijd bij Eemvallei niet in winst kunnen omzetten. Deze koploper was uiteindelijk veel te sterk. Het werd 6-0 voor de thuisploeg uit Amersfoort.

De Barneveldse dames waren gebrand om te winnen van de ranglijstaanvoerder, net als in de eerste seizoenshelft. Barneveld begon de wedstrijd sterk, Eemvallei werd onder druk gezet en hierdoor kon Barneveld kansen creĆ«ren in het eerste kwart die echter niet werden verzilverd. Eemvallei had het eerste kwart dan ook weinig gevaarlijke tegenaanvallen mede door een sterke verdediging van Barneveld.

Tijdens het tweede kwart zakte het spel van Barneveld in. Dit resulteerde in een 1-0 achterstand door een verzilverde strafcorner van Eemvallei. Na de 1-0 vielen de 2-0 en 3-0 ook snel. Barneveld moest zich gaan herpakken om de achterstand weg te gaan werken. Aan het eind van kwart twee wist Eemvallei nog een doelpunt te maken. Zo ging Barneveld met een 4-0  achterstand de rust in. Na de pauze beseften de dames dat ze de laatste twee kwarten hard moesten gaan werken om nog enigszins in de buurt te komen van Eemvallei. Ze lieten zich niet kennen en begonnen vol goede moed aan het derde kwart. Er werd weer aangevallen en goed druk gezet door Barneveld; dit resulteerde niet in een doelpunt. MHCB kreeg een strafbal tegen die keepster Kim Kamerbeek onschadelijk maakte. Iets later in het derde kwart wist Eemvallei wel de 5-0 te maken.

In het laatste kwart van de wedstrijd moesten de dames van Barneveld zorgen dat de achterstand niet groter werd. Ze gingen door met aanvallen om toch nog een doelpunt te maken. Helaas voor de formatie van trainer Sjors Huppelschoten viel deze niet voor Barneveld en kreeg ze ook weinig kansen. Eemvallei maakte ook in het vierde kwart nog een doelpunt; 6-0.

De wedstrijd eindigde in een 6-0 verlies waarmee promotie voor Eemvallei verzekerd is.

Zondag spelen de dames van Barneveld thuis tegen Haackey.