Feyenoord kan nog clubrecord evenaren

15 mei 2023 om 09:39

ROTTERDAM (ANP)  Kampioen Feyenoord kan het seizoen nog succesvoller maken door met een clubrecord te finishen. De ploeg van trainer Arne Slot eindigt de competitie met 85 punten als het ook de laatste twee competitieduels met FC Emmen en Vitesse wint. Dat is een evenaring van de beste prestatie ooit die Feyenoord in het seizoen 1972-1973 leverde.

De club werd toen tweede met 58 punten, maar een overwinning leverde destijds 2 punten op. Omgerekend naar de huidige puntentelling zou het Feyenoord van toen zijn uitgekomen op 85 punten. Ajax werd dat seizoen kampioen met 93 punten, een record sinds de invoering van de Eredivisie in 1956.

Feyenoord verloor dit seizoen pas eenmaal in de Eredivisie, in de zevende speelronde tegen PSV (4-3). Sindsdien is de ploeg maar liefst 25 competitieduels ongeslagen. Alleen in het seizoen 1969/1970 leed Feyenoord maximaal één nederlaag in een volledige competitie. De zege op Go Ahead Eagles was de twaalfde op rij in de Eredivisie. Zondag speelt Feyenoord tegen Emmen.