Feyenoord viert groot feest

14 mei 2023 om 16:46

ROTTERDAM (ANP) Feyenoord heeft een groot feest gemaakt van de kampioenswedstrijd. 


De ploeg van trainer Arne Slot versloeg Go Ahead Eagles met 3-0 in een kolkende Kuip en stelde zo de zestiende landstitel veilig.

De fans van Feyenoord in het stadion vielen tijdens de wedstrijd van de ene in de andere emotie. Ze zongen, sprongen en vierden uitzinnig feest. Vrijwel alle clubliederen galmden over de uitpuilende tribunes. Hier en daar vloeiden er ook tranen. Feyenoord beleeft een memorabel seizoen en evenaart het eigen puntenrecord in de Eredivisie als het de resterende duels met FC Emmen en Vitesse ook nog wint.

Feyenoord is dit seizoen ongenaakbaar in de Eredivisie. De ploeg verloor tot dusver slechts één competitieduel. PSV versloeg de kampioen op 18 september met 4-3. Sindsdien is de club uit Rotterdam-Zuid al 25 competitieduels ongeslagen. De zege op de bezoekers uit Deventer was alweer de twaalfde op rij voor Feyenoord in de Eredivisie.

Feyenoord haalde al in de eerste 18 minuten vrijwel alle spanning uit de kampioenswedstrijd. Oussama Idrissi opende na een kwartier de score, op aangeven van Mats Wieffer. Santiago Giménez schoot de bal 3 minuten later hard in het dak van het doel. De Mexicaanse spits vierde zijn vijftiende competitietreffer. Hij is na de winterstop helemaal losgekomen met maar liefst dertien doelpunten in de Eredivisie.

Igor Paixão vergrootte de feestvreugde in de 54e minuut met een prachtige knal: 3-0. De supporters van Feyenoord telden vervolgens af naar de titel. "Ga staan voor de kampioen", zongen ze. En natuurlijk was er even aandacht voor het mislukte seizoen van Ajax. "Helemaal niets in Amsterdam", zong het 'legioen' richting de rivaal uit de hoofdstad.