Freiburg rekent op vertrek Flekken

15 mei 2023 om 07:49

FREIBURG (ANP) De Duitse voetbalclub SC Freiburg verwacht dat doelman Mark Flekken na dit seizoen vertrekt. Volgens technisch directeur Jochen Saier wil de 29-jarige Limburger graag naar Engeland. "Het zou kunnen dat Mark ons gaat verlaten, hij kijkt daar naar", zei Saier zondag op Sport1.

"Het gaat voor hem om de timing, om wanneer hij weer een grote stap kan zetten", aldus de directeur van Freiburg. Flekken speelt al jaren in Duitsland. Via Alemannia Aachen, SpVgg Greuther Fürth en MSV Duisburg belandde de keeper in 2018 bij Freiburg. Flekken groeide bij de club uit de Bundesliga uit tot een vaste waarde en werd zelfs international van het Nederlands elftal. Hij speelde vier interlands, maar viel eind vorig jaar buiten de selectie voor het WK in Qatar.
Freiburg verloor zaterdag in de Duitse competitie met 4-2 bij 1. FC Union Berlin en heeft daardoor kwalificatie voor de Champions League niet meer in eigen hand. Flekken verlengde vorig jaar zijn contract bij Freiburg, maar de club maakte toen niet bekend voor hoeveel seizoenen hij heeft bijgetekend.