Vitesse dicht bij handhaving na zege

15 mei 2023 om 09:36

ARNHEM (ANP) Vitesse heeft dankzij een thuiszege op het al gedegradeerde SC Cambuur een grote stap gezet naar directe handhaving in de Eredivisie. Dankzij twee doelpunten van de Poolse spits Bartosz Bialek in de tweede helft pakte de ploeg van trainer Phillip Cocu 3 belangrijke punten (2-0).

De voorsprong op nummer 16 FC Emmen is 6 punten. Die plek betekent aan het einde van het seizoen deelname aan de nacompetitie. Vitesse speelt nog twee wedstrijden, FC Emmen nog drie. SC Cambuur en FC Groningen zijn al gedegradeerd.

De club uit Leeuwarden begon goed aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Michael Breij, maar de kopbal van de aanvaller ging er niet in. Een van richting veranderd schot van Mees Hoedemakers ging even later net naast het doel. Vitesse stelde daar ondanks de grote belangen weinig tegenover.

Bialek zorgde 10 minuten na rust toch voor de Arnhemse voorsprong. De spits werkte af uit een voorzet van Million Manhoef. 5 minuten later was verdediger Carlens Arcus met een voorzet de aangever op de tweede treffer van de Pool. Vitesse moest door een tweede gele kaart voor Arcus toch nog even goed blijven opletten, maar kwam niet meer echt in gevaar.