Koploper Antwerp wint diep in de blessuretijd

15 mei 2023 om 09:31

ANTWERPEN (ANP) Trainer Mark van Bommel is met Antwerp ternauwernood ontsnapt aan puntenverlies in de Belgische titelrace. De koploper maakte op eigen veld tegen Club Brugge een 2-0-achterstand ongedaan. De winnende treffer van Arthur Vermeeren viel in de laatste minuut van de blessuretijd (3-2). Antwerp heeft met nog drie wedstrijden te spelen 45 punten. Achtervolger Union heeft er 44.

Brugge kwam al in de 2e minuut op voorsprong. Noa Lang speelde zichzelf vrij met een mooie actie en gaf voor op Clinton Mata, die afrondde. Lang was in de 23e minuut ook de aangever bij de 2-0. Hans Vanaken kopte een door de Oranje-international genomen hoekschop in het doel.
Vincent Janssen bracht 10 minuten voor rust de spanning terug door raak te schieten na een afgeslagen vrije trap. In de loop van de tweede helft werd Antwerp steeds gevaarlijker, maar de kansen werden niet benut. Totdat de ingevallen Calvin Stengs de bal 5 minuten voor tijd bij de eveneens ingevallen Gyrano Kerk bezorgde. De voormalig speler van FC Utrecht schoot raak in de verre hoek. Het winnende doelpunt van Vermeeren viel uit een hoekschop.

Bjorn Meijer speelde de hele wedstrijd voor Brugge. Bij Antwerp werd Jurgen Ekkelenkamp na 80 minuten gewisseld door Van Bommel.