'Pochettino wordt trainer van Chelsea'

15 mei 2023 om 09:46

LONDEN (ANP) Chelsea staat volgens Engelse media op het punt om Mauricio Pochettino vast te leggen als nieuwe trainer. De 51-jarige Argentijn werkte eerder al in de Premier League bij Southampton en Tottenham Hotspur. Vorig jaar moest Pochettino vertrekken bij Paris Saint-Germain, ondanks het veroveren van de Franse titel.

Chelsea beleeft een bijzonder teleurstellend seizoen. Hoewel de Londense club van de nieuwe Amerikaanse eigenaar Todd Boehly voor honderden miljoenen aan nieuwe spelers aantrok, is Chelsea niet meer dan een middenmoter in de Engelse competitie. De 'Blues' staan op de elfde plaats en spelen volgend seizoen geen Europees voetbal.

Chelsea ontsloeg dit seizoen al twee trainers. In september moest Thomas Tuchel vertrekken. Zijn opvolger Graham Potter werd na ruim een half jaar ook ontslagen. Frank Lampard maakt het seizoen als interim-trainer af. Onder zijn leiding won Chelsea in acht wedstrijden pas één keer en werd het in de kwartfinales van de Champions League uitgeschakeld door Real Madrid.