Malen houdt BVB op het juiste spoor

14 mei 2023 om 05:49

Nederlander scoort opnieuw in de Bundesliga

DORTMUND (ANP) Borussia Dortmund heeft in het gevecht met Bayern München om de Duitse titel geen fout gemaakt.

De ploeg van trainer Edin Terzic won voor eigen publiek met 5-2 van Borussia Mönchengladbach en blijft Bayern, dat met 6-0 won van Schalke 04, op 1 punt volgen. Beide clubs spelen nog twee wedstrijden in de Bundesliga.

MAN IN VORM Donyell Malen, de man in vorm bij Dortmund, had met een doelpunt en twee assists weer een hoofdrol. De oud-PSV'er opende al in de 5e minuut de score. Malen kopte de bal van dichtbij binnen na een gekraakt schot van spits Sébastien Haller. Jude Bellingham benutte in de 18e minuut een strafschop na een overtreding op Haller. In de 20e en 32e minuut scoorde die oud-speler van FC Utrecht en Ajax op aangeven van Malen. Vooral de eerste treffer van Haller, met een ogenschijnlijk achteloos hakje, was bijzonder fraai.

De laatste keer dat Dortmund al zo snel met 4-0 voor stond, was in november 2017 tegen Schalke 04, toen met Peter Bosz als trainer. Na 25 minuten was het al 4-0 voor de ploeg van Bosz, maar de wedstrijd eindigde nog in 4-4. Malen werd in de 68e minuut gewisseld. De 24-jarige aanvaller tekende in zijn laatste acht competitiewedstrijden voor acht doelpunten en vijf assists. Nadat de Oranje-international van het veld was gegaan, deed Borussia Mönchengladbach nog iets terug via Ramy Bensebaini (strafschop) en Lars Stindl.

Vlak voor het verstrijken van de blessuretijd tikte de voor Malen ingevallen Giovanni Reyna de 5-2 binnen.