De Braak 1 Advendo'57 8

14 mei 2023 om 09:29

EDERVEEN Advendo'57 behaalde een monsterscore bij De Braak. De degradant werd met liefst 1-8 verslagen. ,,Wij hadden afgesproken direct hoge druk te zetten en ook snel op voorsprong te komen. Dan zouden zij snel de moed opgeven." Die opzet lukte. Binnen tien minuten stonden wij via Niels van Geerenstein, Dirko Bos en Richard Lokhorst op 0-3. Nog binnen het half uur maakte Luc Goudsblom de 0-4. Na de rust werd het eerst nog 1-4. Weer Richard Lokhorst maakte het vijfde doelpunt. De ingevallen Niels van Ginkel scoorde de 1-6 en 1-7. En met een vrije trap bepaalde Jacco van den Brink vijf minuten de eindstand op 1-8. Marien van Roekel zorgde vijf keer voor de assist. Zaterdag zit Jan Fluit bij de wedstrijd tussen Advendo en kampioen VVA voor het laatst in zijn 25-jarige loopbaan op de bank. ,,Mooi dat dit juist tegen mijn oude club is.''
Doelpuntenmakers Advendo: Niels van Geerenstein, Dirko Bos, Richard Lokhorst 2x, Niels van Ginkel 2x en Jacco van den Brink.