Henk van Essen was goud waard voor Renswoude met twee doelpunten als invaller
Henk van Essen was goud waard voor Renswoude met twee doelpunten als invaller Brenda Dekker

Renswoude houdt veilige plek in handen na magistrale comeback

14 mei 2023 om 05:23 Voetbal

RENSWOUDE Renswoude deed uitstekende zaken tegen Blauw Geel’55 door met 2-5 te winnen. Halverwege stond de derdeklasser echter nog 2-0 achter.

In de rust waren ze verbaasd bij Renswoude ,,Hoe kan het dat we achter staan? Dachten we. We waren de betere ploeg, kregen vier goede kansen en zagen een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Maar het lukte nog niet om te scoren’’, zag Jeroen de Zwaan, die bloed rook. ,,Ze vroegen of we geen drinkpauze konden invoeren na rust. Dat betekende dat ze moe waren, dus gingen wij er vol op met een extra spits.’’ Dat werkte uitstekend want een kwartier later was de achterstand omgedraaid in een 3-2 voorsprong. ,,Hoe wat zo snel oppakten, daar ben ik echt trots op.’’ De Zwaan weet ook dat zijn ploeg er nog niet is. ,,Op doelsaldo hebben we misschien genoeg aan een punt, maar daar willen we het niet op gokken.’’

Doelpuntenmakers Renswoude:Arjan Verhey 2-1 en 2-2, Henk van Essen 2-3 en 2-4, Larsson van Dijk 2-5