De invallers Rob Knul en Thimo Vink jubelen het uit nadat Knul SDVB naar een 1-0 voorsprong kopte.
De invallers Rob Knul en Thimo Vink jubelen het uit nadat Knul SDVB naar een 1-0 voorsprong kopte. Melvin Taribuka

Rob Knul regisseert zijn eigen afscheid bij SDVB

13 mei 2023 om 22:01 Voetbal

BARNEVELD SDV Barneveld heeft nog één overwinning nodig om zich te handhaven in de vierde divisie. Dat werd duidelijk na de 1-0 overwinning op Flevo Boys. Invaller Rob Knul is bezig zijn eigen afscheid te regisseren. De aanvoerder kopte vlak voor tijd prachtig raak.

Bijna twee maanden geleden was Rob Knul ook al matchwinner tegen SC Genemuiden. De 31-jarige aanvaller neemt na dit seizoen afscheid, omdat zijn knie steeds slechter wordt. ,,Hopelijk kan ik afscheid nemen met handhaving’’, zei de geboren Kampenaar toen.

Tegen Flevo Boys kreeg SDVB wel wat kansen, maar een doelpunt zat er maar niet in. Aan de andere kant overigens ook niet, want verdedigend hadden de Barnevelders de zaken prima voor elkaar. Ruim een kwartier voor tijd vond Bart Schreuder het tijd om Knul samen met Thimo Vink in het veld te brengen.

,,Daar heb ik bewust lang mee gewacht, zodat Rob en Thimo aan het einde echt het verschil konden maken’’, legde de trainer van SDVB na afloop uit. Het ging daarna precies zoals trainer en speler het voor ogen hadden.


TEGENDRAADS Na exact zeven minuten kopte Knul op knappe wijze raak na een voorzet van Zakaria el Biyar. ,,Het was niet eens zo’n makkelijke bal hoor. Ik wist dat ik tegendraads moest koppen’’, zo omschreef de matchwinner zijn gouden kopbal. ,,Toen ik in de lucht hing voelde ik meteen dat het raak zou zijn. Heerlijk.”
Na de treffer van Knul kreeg Flevo Boys nog een goede kans om op gelijke hoogte te komen. Roelof Strikwerda schoot de bal echter hoog over het doel van Ruben van de Streek. Voor rust was Strikwerda ook al een keer gevaarlijk, toen hij de bal uit een corner rakelings over kopte.
SDVB speelde niet heel erg goed, maar kreeg beduidend meer kansen. Cem ter Burg mikte de bal een keer op de bovenkant van de lat en El Biyar was zowel voor als na rust een paar keer gevaarlijk met zijn schoten.
Rob Knul bleek toch nodig om de wedstrijd open te breken. ,,Voor de wedstrijd zei ik tegen de rest van de staf ‘het klinkt gek, maar het zou wel een keer mooi zijn als we niet goed spelen, maar wel winnen’’, grijnsde Schreuder. ,,Vaak is het andersom bij ons. Overigens vind ik wel dat we verdiend gewonnen hebben, al was dit speltechnisch niet een van onze beste wedstrijden.”


JURYSPORT Duidelijk was dat beide ploegen de druk van niet mogen verliezen voelden, bovendien was het zaterdag flink warm. ,,Dat was ook even wennen’’, merkte Schreuder. ,,Het lukte ons vandaag niet om wat extra te brengen. Maar gelukkig is voetbal geen jurysport en klink ik misschien wel heel erg kritisch.”
Dat laatste klopt. Schreuder en SDVB zijn bezig met een huzarenstukje. Lange tijd was het hopen op handhaving en nu staan de Barnevelders elfde. Bij winst op DHSC is handhaving een feit.
Bij een ander resultaat misschien ook al, maar dat hangt af van wat de concurrenten doen. CSV Apeldoorn en Buitenpost kunnen SDVB nog voorbij op de ranglijst. Maar spelen op de slotdag nog tegen elkaar. Komt één van beide ploegen volgende week niet voorbij SDVB, dan zijn de degradatiezorgen voorbij.

DROOMSCENARIO Het is het droomscenario van Knul. ,,Ik heb niet echt zin in de nacompetitie’’, benadrukt de spits. ,,Vandaag hebben we een geweldige slag geslagen. We zijn klaar voor de laatste twee potten en hoe mooi zou het zijn als we in de laatste thuiswedstrijd tegen HZVV ontspannen kunnen voetballen.” De goalgetter krijgt het afscheid dat hij zo graag wil en ook verdient.
[Doelpuntenmaker SDVB: Rob Knul.

Peter Pos