Gydo Vos (archieffoto) was vlak voor tijd verantwoordelijk voor de gelijkmaker namens Terschuurse Boys.
Gydo Vos (archieffoto) was vlak voor tijd verantwoordelijk voor de gelijkmaker namens Terschuurse Boys. Aalt Guliker

Terschuurse Boys nog in wachtkamer na remise

13 mei 2023 om 18:45 Voetbal

TERSCHUUR In de week dat buitenspeler Tomas Vaarkamp zijn vertrek aankondigde - hij verkast volgend seizoen naar Valleivogels - speelde Terschuurse Boys zaterdag gelijk. De punten werden gedeeld met KVVA uit Amersfoort, 1-1. ,,We moeten tot de laatste week blijven strijden.” Zaterdag valt de beslissing of Terschuur de nacompetitie om handhaving in moet.

Terschuurse Boys beleeft een uiterst moeizaam seizoen in de competitie. In het bekertoernooi waren er grote surprises maar in de derde klasse B heeft de ploeg van trainer Etie Jansen moeite het hoofd boven water te houden. Een zege in de strijd tegen degradatie zaterdag zou dan ook even broodnodig als lekker zijn, maar die kwam er niet, ondanks een gigantische hoeveelheid aan kansen, zowel voor als na de pauze. De oefenmeester had dan ook gemengde gevoelens na afloop. Op het zonovergoten sportpark Overbeek sprak hij van ‘goed voetbal met vele kansen die er echter niet in gingen.’ Daarmee sprak de trainer rake woorden want de ene kans in bedrijf één was nog mooier dan de ander tegen een vooral krachteloos en machteloos KVVA. Het was haast een wonder dat beide ploegen met een 0-0 tussenstand de kleedkamers opzochten. 

MEER EVENWICHT Na rust, waarin KVVA-trainer Abdelhali Chaiat meer spelers van zijn vaste basiself de wei instuurde, was er meer evenwicht in de tweestrijd. Kansen waren er voor beide ploegen en de Amersfoorters kwamen na een geweldige solo van Khalid Said op 0-1. Daarna had Terschuurse Boys-goalie Gerben Hilgers nog enkele goede reddingen, maar aan de andere kant had de thuisploeg ook genoeg kans op meer. Uiteindelijk was het Gydo Vos die de trekker overhaalde; 1-1. Ondanks de nodige kansen op meer, bleef het 1-1.

Hoe kijkt de oefenmeester - die ook komend seizoen de scepter zwaait - verder vooruit? ,,We moeten tot de laatste week blijven strijden maar vandaag geeft de wedstrijd wel vertrouwen getuige de vele kansen die we op een voetballende manier hebben afgedwongen. Wij zullen moeten winnen van Zwart Wit. Vandaag heeft mijn ploeg geknokt én gevoetbald en risico genomen. Zaterdag zal dat weer zo moeten.”