Voetbal: Derby  Stroe - Rood Wit
Voetbal: Derby Stroe - Rood Wit Henk Hutten

Eindelijk weer succes Stroe

14 mei 2023 om 08:28 Voetbal

STROE Op de voorlaatste speeldag van de competitie heeft Stroe verrassend met 1-0 van Rood-Wit’58 gewonnen. Het was na een zware periode de eerste zege voor Stroe na vier wedstrijden zonder overwinning. Door de nederlaag eindigt Rood-Wit’58 als vierde en moet het een extra nacompetitieduel spelen.

Op Sportpark De Bosrand in Stroe liet de thuisclub het initiatief aan Rood-Wit’58. De bezoekers uit Veenhuizerveld hadden veel meer balbezit, maar de kansen waren schaars. Na twintig minuten was Matthijs van Oostende met een fraaie actie dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet raakte de lat boven doelman Pelle van Asselt. Met een schitterende uithaal scoorde Erwin van Essen niet veel later de enige goal. Een afvallende bal werd door de aanvoerder van Stroe vanaf twintig meter hard in de kruising geschoten. In de tweede helft koos Rood-Wit’58 voor een formatie met twee centrale spitsen, maar veel meer dan een grote kans voor Van Oostende leverde het veldoverwicht van de bezoekers niet op. Met zijn tomeloze inzet groeide middenvelder Giovanny van Dijk uit tot één van de uitblinkers bij de eerste driepunter van Stroe sinds 25 maart.

Trainer Jan van den Heuvel was opgelucht na de zege van Stroe: ,,Deze overwinning hadden we als team en als club heel hard nodig. Vanwege personele problemen en nederlagen hebben we een lastige periode gehad. Deze zege geeft ons veel positieve energie. Wij hebben veel inzet en strijdlust geleverd tegen Rood-Wit dat voetballend misschien wel meer kwaliteit heeft. Wij waren zeker niet de bovenliggende partij maar hebben binnen onze mogelijkheden maximaal gepresteerd.” Ramazan Pinarbasi over de nederlaag van Rood-Wit’58: ,,Stroe staat bekend als een stugge ploeg die goed compact kan spelen. Zij hebben het ons moeilijk gemaakt en wij hebben te weinig kansen gecreëerd. In de tweede helft zijn we anders gaan spelen om meer grip te krijgen op het middenveld en gebruik te maken van de ruimtes aan de zijkant. Over die fase kan ik tevreden zijn en is er keihard gewerkt.”

Terwijl voor het als vijfde geklasseerde Stroe volgende week na de uitwedstrijd tegen Wageningen het seizoen erop zit, moet Rood-Wit daarna nog vol aan de bak in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Pinarbasi: ,,Onze doelstelling was om derde te worden, dan konden we de eerste ronde van de nacompetitie overslaan. Dat is niet gelukt, maar we gaan volgende week tegen GVC de competitie goed afsluiten en ons dan voorbereiden op de nacompetitie met hopelijk vier finales.”