(Archieffoto VV Barneveld- Stroe)
(Archieffoto VV Barneveld- Stroe) FOTO van t LAND

Kampioen te sterk voor VV Barneveld

13 mei 2023 om 19:37 Voetbal

BARNEVELD Een gehavend VV Barneveld heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-4 van Fortissimo verloren. De kampioen uit Ede maakte het verschil in de eerste helft en won terecht voor de elfde keer op rij.

Op Sportpark ’t Nieuwe Oost moest trainer Jason Nahumury van te voren flink puzzelen, door blessures, schorsingen en een vakantie ontbraken vijf basisspelers en maakte doelman Bart Bont zijn opwachting in de hoofdmacht. VV Barneveld kende een bliksemstart en al heel vroeg in het duel scoorde Joep van den Brink na een combinatie met Kobien Alyasi de openingstreffer. Fortissimo herstelde zich echter knap en stond na twee doelpunten door het centrum na twintig minuten al op voorsprong om via een benutte strafschop voor rust nog uit te lopen naar 1-3. In de tweede helft kwam VV Barneveld dankzij Joep van den Brink terug tot 2-3. De clubtopscorer scoorde uit een penalty zijn negende competitiegoal. Vlak voor tijd profiteerde Fortissimo van een minder moment van de verder prima keepende Bont: 2-4.

Jason Nahumury: ,,Over de hele wedstrijd hebben we terecht verloren, maar mooi dat wij ondanks de nodige afwezigen de kampioen toch aardig partij hebben geboden.” Zaterdag sluit het als zesde geklasseerde VV Barneveld de competitie af met een uitwedstrijd tegen Redichem.