(Archieffoto ODIK-NRC'22)
(Archieffoto ODIK-NRC'22) Erik Terpstra

Gouden zaterdag ODIK

13 mei 2023 om 21:00 Korfbal

BARNEVELD ODIK heeft zaterdag een enorme stap richting het kampioenschap van de eerste klasse B gezet. De ploeg van trainer Ruud Van de Hoef won in eigen huis van angstgegner Noviomagum met 17-12 en zag concurrent Juventa verrassend verliezen.

Op Sportpark Oosterbos had ODIK in de eerste helft veel moeite met de subtopper uit Nijmegen die met een 6-8 voorsprong ging rusten. In het tweede deel kwam ODIK direct langszij om in het restant met sterk spel afstand te nemen: 17-12. Van de Hoef: ,,Het was een mooie, maar zeker geen makkelijke overwinning. Wij hadden voor rust veel moeite met het vertragende spel van Noviomagum. Door een paar vakwissels en door met meer tempo te gaan spelen en veel meer rebounds te pakken, hebben we de wedstrijd kunnen kantelen. Daarbij hebben we verdedigend sterk gespeeld waardoor onze kampioenskansen flink vergroot zijn.”

Met nog vier wedstrijden op het programma heeft ODIK een voorsprong van twee punten op concurrent Juventa en zijn vijf punten in het restant van de competitie voldoende voor het gewenste kampioenschap. Zaterdag speelt ODIK in Enschede tegen middenmoter DOS-WK.

Doelpuntenmakers ODIK: Cees Snoei 5, Anke Hopman 4, Milko van Golberdinge 4, Liesbeth Bouter 2 en Bart Evers 2.