Spalletti draagt titel op aan fans en overleden broer

5 mei 2023 om 08:34

NAPELS (ANP) Trainer Luciano Spalletti heeft de landstitel van Napoli opgedragen aan alle spelers en supporters van de club uit Napels. Hij vergat ook zijn familie niet. "Ik draag hem ook op aan mijn dochter Matilde en de rest van mijn familie die mij altijd steunt en pusht. En natuurlijk aan mijn overleden broer Marcello."

Spalletti raakte zichtbaar geƫmotioneerd toen hij de naam van zijn broer noemde. "Maar om alle fans van Napoli zo gelukkig te zien, dat is wel de mooiste emotie voor mij", zei hij na het gelijkspel tegen Udinese (1-1) dat volstond voor de titel. "Ik vond het best zwaar de laatste weken. Ik voelde het verlangen van de hele stad Napels. Dat geeft wel druk. Niet alle mensen hebben het makkelijk in Napels. Juist die mensen verdienen dit succes."

"Onze oudere supporters hebben Diego Maradona nog zien voetballen", zei Spalletti over de Argentijn die Napoli in 1987 en 1990 naar de eerste en tweede landstitel leidde. "Maar daarna hebben ze 33 jaar moeten wachten. Ik heb ze altijd beloofd om het maximale uit deze selectie te halen. Dat is gelukkig aardig gelukt."

Spalletti kan voorlopig geen kwaad meer doen bij de fanatieke aanhang van Napoli. Maar liefst 60.000 fans bekeken het uitduel met Udinese in het stadion van de club uit Napels dat de naam draagt van Maradona. Na de wedstrijd leek het wel oudjaarsavond in Napels. Overal in de stad werd vuurwerk afgestoken. De meeste fans verzamelden zich op Piazza del Plebiscito bij de haven.