Tweede ritzege op rij voor leider Vos in Vuelta

5 mei 2023 om 09:15

GUADALAJARA (ANP) Wielrenster Marianne Vos heeft na de derde ook de vierde etappe van de Vuelta Femenina gewonnen. De renster van Jumbo-Visma was na een heuvelachtige rit van 133,1 kilometer van Cuenca naar Guadalajara de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Vos bleef in de leiderstrui in de sprint de Deense Emma Norsgaard en de Zwitserse Marlen Reusser voor.

Vos behoudt de leiding in de Vuelta. De 35-jarige wielrenster heeft 25 seconden voorsprong op de Amerikaanse Chloe Dygert. Vos' ploeggenote Riejanne Markus staat derde op 26 seconden.

Voor Jumbo-Visma is het al de derde zege in deze Vuelta. De ploeg was ook de beste in de ploegentijdrit. De Vuelta duurt tot en met zondag. Vrijdag volgt er een etappe met aankomst bergop.

Wereldkampioene Annemiek van Vleuten probeerde het op de laatste beklimming van de dag, de Alto de Horche, maar kreeg geen ruimte van landgenote en concurrente Demi Vollering. Daarna volgde een aanval van de Duitse Liane Lippert, haar ploeggenote bij Movistar. Die pakte een kleine voorsprong, maar kreeg Vollering mee in de afdaling. Het peloton kwam echter weer terug met nog zo'n 3 kilometer te gaan. Reusser probeerde de sprinters nog voor te blijven, maar werd toch teruggehaald.

"Het was echt een heel zware rit", zei Vos. "Het was heel nerveus. De wind was niet in het voordeel van vluchters. De aanval van Reusser was er nog, maar Dygert reageerde daar meteen op."