Voetbal

3 mei 2023 om 08:26

RB Leipzig naar Duitse bekerfinale

FREIBURG (ANP) RB Leipzig heeft zich dankzij een sterke eerste helft geplaatst voor de finale van het Duitse bekertoernooi. Freiburg werd op eigen veld in de openingsfase overrompeld (0-4 bij rust) en verloor met 1-5.

Doelman Mark Flekken werd in de 13e minuut al voor de eerste keer gepasseerd door Spaans international Dani Olmo. De aanvaller was daarna de aangever bij de 2-0 van Benjamin Henrichs. Olmo stelde ook Dominik Szoboszlai in staat om te scoren en gaf bij de goal van Christopher Nkunku op slag van rust zijn derde assist van de avond.
Josko Gvardiol kreeg een half uur voor tijd rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Via een doelpunt van Michael Gregoritsch werd het 1-4. Voor Leipzig, dat VfB Stuttgart of Eintracht Frankfurt in de finale treft, benutte Szoboszlai nog een strafschop.
Leipzig en Freiburg strijden in de Bundesliga ook nog om een Champions League-ticket. Freiburg staat op de felbegeerde vierde plek met 2 punten voorsprong op Leipzig. De twee ploegen treffen elkaar zaterdag weer.