Liverpool-coach veracht dat hij straf krijgt. Rechts Virgil van Dijk.
Liverpool-coach veracht dat hij straf krijgt. Rechts Virgil van Dijk. Epa

Liverpool-coach Klopp verwacht straf

3 mei 2023 om 09:21

'Het waren de emoties en de boosheid'

LIVERPOOL (ANP/RTR) Liverpool-trainer Jürgen Klopp denkt dat hij een straf tegemoet kan zien vanwege zijn gedrag tijdens en na de 4-3-overwinning op Tottenham Hotspur van afgelopen zondag. "Ik kan waarschijnlijk een straf verwachten want de scheidsrechters denken dat ik hun integriteit in twijfel trok. Maar ik heb ik alleen mijn gevoelens van dat moment beschreven", verklaarde Klopp twee dagen na het duel.

Voetbalbond FA maakte even later op dinsdag bekend dat Klopp inderdaad een straf kan verwachten. De Duitser zou onder meer de arbitrage van partijdigheid hebben beschuldigd. Een wedstrijd schorsing behoort tot de mogelijkheden. Klopp moet uiterlijk vrijdag zijn kant van het verhaal doen bij de FA, waarna hij zijn straf te horen krijgt.

De Duitse coach keek een dag voor de volgende competitiewedstrijd, tegen Fulham van woensdag, nog even terug op de incidenten van zondag. Liverpool won het spectaculaire duel met Tottenham dankzij een treffer van Diogo Jota in blessuretijd. Klopp sprintte na het winnende doelpunt richting de vierde official, liep een hamstringblessure op en riep hem wat woorden toe. Na de wedstrijd liet hij zich uit over scheidsrechter Paul Tierney, die hij ervan beschuldigde iets tegen Liverpool te hebben.

"Het had allemaal niet moeten gebeuren. Het waren de emoties en de boosheid. Dat is de reden dat ik het doelpunt zo vierde", zei Klopp dinsdag. "Ik probeerde om rustig te worden, maar dat lukte niet."

"We wonnen op spectaculaire wijze een voetbalwedstrijd met 4-3 en alle verhalen gingen over mij. Ik heb daar echt spijt van, het is niet nodig en zo zou het niet moeten zijn."