Agenda

3 mei 2023 om 09:22

Donderdag

Barneveld

10.00-12.00 uur: Goede Herderkerk, Jan Seppenplein, koffieochtend

19.00 uur: Begraafplaats, Narcissenstraat, Dodenherdenking.


Voorthuizen

10.00-12.00 uur: Inloophuis Perron 16, Smidsplein, inloopochtend. 

19.15 uur: Dorpskerk, Kerkstraat, dienst Dodenherdenking. Stille tocht begint om 19.40 uur.


Kootwijkerbroek

19.40 uur: Dodenherdenking bij kulturhus De Essenburcht, Schoonbeekhof


Garderen

19.45 uur De Putbrink, Dodenherdenking


De Glind

19.30 uur Dorpskerk, Dodenherdenking; 19.45 uur, vertrek naar monument Postweg


Nieuw systeem

p 1

Bril stelt in zijn brief graag in gesprek te gaan om de cijfers enigszins te nuanceren. Westgren geeft daar in haar brief al een kleine voorschot op. ,,De ambulance hoeft niet altijd binnen een kwartier ter plaatse te zijn om toch goede zorg te bieden'', schrijft zij. De sector werkt volgens haar sinds kort dan ook met een nieuw systeem waarbij beter onderscheid gemaakt kan worden tussen welke inzetten de grootst mogelijke spoed vragen en bij welke inzetten iets meer tijd genomen kan worden.

Een tweede nuance die het ministerie meegeeft, is dat de gestelde streefnorm van 95 procent voor de hele veiligheidsregio geldt en niet voor afzonderlijke locaties of gemeenten. ,,Bovendien is de streefnorm onderdeel van een bredere set indicatoren die een beeld geven van de kwaliteit en toegankelijkheid van de ambulancezorg.'' De openbare informatiebijeenkomst vindt dinsdag 16 mei plaats in de raadszaal en begint om 19.30 uur.


Oosterbosbad gaat morgen open voor recreatief zwemmen

BARNEVELD Het Oosterbosbad in Barneveld opent morgen voor het eerst dit jaar voor recreatieve zwemmers. Dat meldt Jeroen Meijerhof namens exploitant Optisport. Het buitenbad is sinds maandag al geopend voor banenzwemmers in de vroege ochtend (van 7.00 tot 9.30 uur), maar voor het recreatief zwemmen is een middagtemperatuur van minstens twintig graden vereist. Morgen stijgt het kwik met 21 graden voor het eerst boven die grens uit. ,,En dat betekent dat we kunnen starten.''

Het buitenbad aan de Mr. Troelstralaan is morgen vanaf 14.00 uur geopend voor recreatief zwemmen. De komende tijd worden de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten gehouden en als het warm genoeg is, gaat het bad daarna ook weer open.