Afbeelding
Wouter van Dijk

Bouwplan op oude plek Kuhlman opnieuw vertraagd

2 mei 2023 om 16:08 Nieuwbouw

BARNEVELD De al langere tijd geplande sloop en nieuwbouw op de hoek van het Torenplein en de Pastoor Gowthorpestraat, in het centrum van Barneveld, laat nog altijd op zich wachten. Ook dit jaar zullen de werkzaamheden naar verwachting niet starten, door vertragingen in procedures.

Dat meldt Kees Westeneng namens Westeneng Vastgoed, één van de ontwikkelaars van het nieuwe complex. De ontwikkelaar wilde eind 2021 al starten met het nieuwbouwproject op deze locatie, maar tot nu toe komt dat niet van de grond. ,,Het gaat naar alle waarschijnlijkheid ook dít jaar nog niet lukken. Het duurt allemaal langer dan we willen, dat heeft vooral met de benodigde vergunningen te maken’’, zegt hij. ,,Het lijkt er wel op dat we in afrondende fase zitten, maar meer valt er nu niet over te zeggen.’’

Op de oude plek van restaurant Kuhlman moet een nieuw appartementencomplex komen met drie verdiepingen en daaronder een parkeerkelder. Er is plek voor veertig appartementen, in verschillende grootten en prijsklassen. Globaal moeten die tussen de drie en zeven ton per stuk kosten. Het is de bedoeling dat tussen het nieuw te bouwen complex en de huidige naastgelegen winkel van de Action een nieuwe doorsteek voor voetgangers komt richting de Langstraat. Dat moet een soort promenade van zes meter breed worden, met in het midden een groene binnenplaats.

De plannen liggen er al een tijd, maar de ontwikkeling moet nog starten. ,,We hebben de appartementen daarom ook nog niet in de verkoop aangeboden’’, zegt Westeneng. ,,Ten eerste omdat er nog geen concrete planning voor de bouw is en ten tweede omdat we de exacte bouwkosten ook nog niet scherp hebben. Die kosten veranderen snel.’’ Eerder kondigde de ontwikkelaar aan de verkoop dit voorjaar te starten, maar dat wordt nu dus uitgesteld.

Eerder meldde de ontwikkelaar al dat er vertraging dreigde voor het plan, deels door het vergunningentraject en deels door gestegen bouwkosten. Met de langere periode van leegstand op deze hoek, zijn er volgens de ontwikkelaar geen aanvullende maatregelen nodig op het gebied van toezicht en veiligheid.

Wouter van Dijk