Afbeelding
Wouter van Dijk

Stakingen zorgen voor lege schappen bij Albert Heijn

2 mei 2023 om 14:09 Winkels

BARNEVELD/VOORTHUIZEN Vakbonden FNV en CNV hebben volgens het ANP dinsdag een nieuw loonbod van Albert Heijn (AH) van 10 procent voor de medewerkers van de distributiecentra afgewezen.

Leidinggevenden van de Albert Heijn aan de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld en aan het Smidsplein in Voorthuizen willen geen commentaar geven op de ontstane situatie. In veel vestigingen van Albert Heijn raken door de staking namelijk schappen leeg. In de vestiging in Barneveld zijn enkele schappen met chips, groente en fruit en wc-papier duidelijk minder goed gevuld dan anders.

AH deed het bod maandagavond, maar de bonden zagen er niets in, aldus een woordvoerster van het supermarktconcern. Ze zegt ,,enorm verbaasd” te zijn. Volgens FNV is de berichtgeving van Albert Heijn echter ,,onjuist”. Volgens het CNV heeft Albert Heijn alleen maar een formele uitnodiging gestuurd om verder te praten. 

De staking begon vorige week zondag nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao waren vastgelopen. De medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn willen hogere lonen om de hoge inflatie te compenseren. De supermarkt biedt volgens bonden veel te weinig loonsverhoging. Ze eisen minimaal 10 procent extra. Verder wilden de bonden dat de arbeidsvoorwaarden voor nieuwe medewerkers niet verslechteren. Albert Heijn wilde volgens de bonden bijvoorbeeld de zondagstoeslag verlagen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding