Archieffoto Dodenherdenking Voorthuizen.
Archieffoto Dodenherdenking Voorthuizen. Henk Hutten

Dodenherdenking op vijf plekken in gemeente Barneveld

2 mei 2023 om 13:27 Maatschappelijk

BARNEVELD In de gemeente Barneveld zijn donderdagavond 4 mei op vijf locaties openbare bijeenkomsten, waarbij wordt stilgestaan bij oorlogsslachtoffers. Dat gebeurt in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen en De Glind. 

Burgemeester Jacco van der Tak houdt in Barneveld een toespraak, de wethouders zijn op de vier andere locaties aanwezig. Het thema van de Dodenherdenking is dit jaar ‘Leven met oorlog’.
,,Oorlog verwoest. Het verscheurt, verschroeit en verplettert’’, meldt de burgemeester. ,,Met elke dag die verstrijkt, wordt de periode 1940-1945 een beetje meer geschiedenis. Maar oorlog is in onze tijd helaas geen geschiedenis. De realiteit is dat we in onze tijd moeten leven met oorlog en de gevolgen hiervan. Het is belangrijk om juist nu de hoop samen vast te houden.”

BARNEVELD: Om 19.00 uur start de herdenking op begraafplaats de Plantage, Narcissenstraat 260.

VOORTHUIZEN: De herdenkingsdienst in Voorthuizen begint om 19.15 uur in de Dorpskerk, Kerkstraat 34. Om 19.40 uur vertrekt de stille tocht vanaf de kerk. Na de herdenking volgt nog kranslegging bij monument aan de Rubensstraat.

KOOTWIJKERBROEK: Om 19.40 uur start de herdenking bij kulturhus De Essenburcht, Schoonbeekhof 1.

GARDEREN: Vanaf 19.45 is iedereen welkom bij de Putbrink.

DE GLIND: Vanaf 19.15 uur is er een inloop in de Dorpskerk, Postweg 78. De herdenking start daar 19.30 uur. Na het programma in de kerk om 19.45 uur vertrek naar het monument aan de Postweg.