Jack Grealisch juicht na zijn treffer voor de Engelsen. Epa/neil Hall

Engeland begint met ruime triomf

22 november 2022 om 10:11

Iran met ruime cijfers verslagen bij WK-opener

AL RAYYAN (ANP) Engeland is het WK voetbal begonnen met een ruime overwinning. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate boekte in Al Rayyan een 6-2-zege op Iran.

Engeland nam meteen het initiatief en kreeg snel een kans na goed werk van Harry Kane. De voorzet van de aanvoerder werd gemist door Raheem Sterling, waarna Harry Maguire de bal in het zijnet schoot.

DOMPER Iran kreeg prompt de eerste domper te verwerken, nadat bleek dat keeper Alireza Beiranvand niet verder kon na een botsing.

De lange blessureverzorging haalde Engeland even uit het ritme, maar na een half uur ging het opeens snel. Maguire raakte met een kopbal nog de lat, maar Jude Bellingham knikte in de 35e minuut een voorzet van Luke Shaw binnen (1-0). Bukayo Saka verdubbelde met een fraai schot de voorsprong, waarna Sterling op aangeven van Kane de 3-0 maakte. De eerste kans van Iran kwam vervolgens op naam van Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh, maar zijn volley vloog hoog over.

Saka schoot Engeland na rust met zijn tweede van de middag op een 4-0-voorsprong. Iran deed daarna vanuit het niets wat terug via Mehdi Taremi (4-1), maar de Engelse invallers Marcus Rashford en Jack Grealish voerden de score verder op (6-1). In de blessuretijd benutte Iran-aanvaller Taremi een strafschop voor zijn tweede treffer: 6-2.

VS Engeland speelt vrijdag zijn tweede wedstrijd tegen de Verenigde Staten, Iran treft op die dag Wales.