De Amerikaan Logan Sargeant wordt vaste rijder in het Formule 1 team van Williams.
De Amerikaan Logan Sargeant wordt vaste rijder in het Formule 1 team van Williams. the Formula one Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome in Miami, Florida, Usa, 05 may 2022. Epa/greg Nash

Sargeant wedstrijdrijder bij Williams

22 november 2022 om 09:28

Amerikaan debuteert in Formule 1

GROVE (ANP) Het Formule 1-team van Williams heeft bevestigd dat Logan Sargeant het tweede racezitje heeft gekregen voor volgend jaar. De 21-jarige Amerikaan maakt zijn debuut in de koningsklasse. Hij vervangt de Canadees Nicholas Latifi en wordt teamgenoot van de Thai Alexander Albon.

Williams had eerder al laten weten dat Sargeant de tweede rijder zou worden in 2023, maar de Amerikaan moest toen nog punten halen voor zijn superlicentie. Met de zondag behaalde vierde plaats in het kampioenschap van de Formule 2 waren de benodigde punten binnen.

Sportief directeur Sven Smeets van Williams noemt de aanstelling bijzonder, omdat Sargeant de eerste coureur is die vanuit de opleiding van Williams de stap maakt naar de Formule 1. "Daar zijn we trots op. Het is ook een motivatie voor de andere coureurs die op onze academie zitten", aldus Smeets.

Het rijdersveld voor volgend jaar in de Formule 1 is nu compleet. Daniel Ricciardo (McLaren), Mick Schumacher (Haas F1), Sebastian Vettel (Aston Martin) en Latifi verdwijnen. De nieuwkomers naast Sargeant zijn Nyck de Vries (AlphaTauri), Oscar Piastri (McLaren) en Nico Hülkenberg (Haas F1).

DE VRIES Nyck de Vries stapt vandaag in Abu Dhabi al in de Formule 1-auto van zijn nieuwe team AlphaTauri. Met toestemming van zijn huidige werkgever Mercedes komt de 27-jarige Fries in actie tijdens de zogeheten Young Driver Test op het Yas Marina-circui. De Vries heeft voor volgend jaar een vaste plek in de Formule 1 gekregen bij AlphaTauri.