'Nuchtere Noppert' geprezen

22 november 2022 om 09:35

DOHA (ANP) Andries Noppert kreeg maandag na zijn debuut in het Nederlands elftal tegen Senegal (2-0) veel complimenten van zijn ploeggenoten. 

Niet alleen vanwege enkele goede reddingen in de tweede helft, maar vooral ook vanwege zijn persoonlijkheid.

"Iedereen vindt Andries een topgozer", zei invaller Davy Klaassen, die diep in blessuretijd voor de tweede treffer zorgde. "Het is geen standaard jongen, een heel positief iemand. Je zou het eigenlijk mee moeten maken om te begrijpen hoe ik het precies bedoel." Ook de andere internationals spraken na afloop in het Al Thumama-stadion lovende woorden over de Friese keeper, die een aantal jaren geleden bijna was gestopt met voetballen en op 28-jarige leeftijd zijn debuut in Oranje maakte. "Iedereen mag 'm graag, hij is lekker nuchter", vertelde centrale verdediger Nathan Aké, die de samenwerking met Noppert goed vond gaan. "Hij was heel kalm. Ook in het coachen oogde hij relaxed." Daley Blind sloot zich bij zijn ploeggenoten aan. "Hij is zo nuchter als maar zijn kan", zei de Ajacied, die na het rustsignaal samen met Noppert, pratend, van het veld afliep. "Hij zei tegen mij dat ik bij een bepaalde situatie de bal best op hem terug had kunnen spelen. Het was een gesprekje over wat we van elkaar kunnen verwachten."

Virgil van Dijk kon een lach ook niet onderdrukken toen het ging over Noppert en zijn rol in de groep. "Hij is een echte Fries. Nuchter, maar wel heel direct. Het is een jongen naar m'n hart."