22 november 2022 om 11:10

Hockey

Nipt verlies MHCB

BARNEVELD Na enkele teleurstellende wedstrijden van de afgelopen weken traden de heren van MHCB zondag op eigen veld aan tegen Roden, dat tweede staat op de ranglijst.

Er werd een nipte 0-1 nederlaag geslikt. Barneveld begon geconcentreerd aan de wedstrijd en liet vanaf het begin goed en gedisciplineerd spel zien. Er kwamen in het eerste kwart kansen over en weer. Barneveld kreeg twee strafcorners maar zonder resultaat. Roden daarentegen scoorde vlak voor het einde van het eerste kwart wel uit een strafcorner; 0-1. Het tweede kwart begon Roden vol druk, maar de Barneveldse mannen lieten zich niet van de wijs brengen. Meerder strafcorners van Roden werden met name door uitstekend keeperswerk van Damion Renes onschadelijk gemaakt. De organisatie en zeker de verdediging stond heel goed bij Barneveld. De tweede helft begon MHCB op dezelfde manier met goed gedisciplineerd en bij vlagen goed hockey. De ploeg van trainer Michael Smith rook kansen en voerde de druk op. Ondanks de tegenstand van Barneveld creƫerde Roden toch meerdere strafcorners. De blauwzwarten hadden echter steeds het juiste antwoord op de varianten van Roden, wel ten koste van een knieblessure van Leon de Ridder. Verder werd er ook nog een doelpunt afgekeurd van de Barnevelders. In het laatste kwart moest het gebeuren. Door nog meer druk van Barneveldse zijde kwamen er nog meer kansen. Kansen van Roden werden uitstekend onschadelijk gemaakt. In de laatste seconde kreeg Barneveld nog een strafcorner maar ook dat leverde geen doelpunt op. Zo bleef het dus bij 0-1. Zondag is Ares de opponent.