Mae Slot (links), Jasmijn Ligtenberg (midden) en Mirthe Heimen waren op dreef in Ede.
Mae Slot (links), Jasmijn Ligtenberg (midden) en Mirthe Heimen waren op dreef in Ede. Ilse Scheuter

Doves trapt succesvol af in Ede

22 november 2022 om 09:41

Turnsters pakken eremetaal 

BARNEVELD Gymnastiekvereniging Doves is het seizoen uitstekend gestart. In Ede werd er eremetaal in de wacht gesleept.  


In de vroege ochtend mocht het niveau G-team het spits afbijten. In het teamklassement werd een aantal dure foutjes gemaakt. Hierdoor eindigde het team op 0,950 achterstand op plek drie, waar alleen plek één en twee op het podium belandden.
Individueel belandde Milou van den Brink na een sterke wedstrijd op de vierde plaats en Yenthe Florijn op een tiende plek van de dertien turnsters. Jasmijn van Hooff werd zesde van de elf turnsters. Sháron Hendriksen en Nienke Hazeleger hadden een kleine categorie en vochten samen om de gouden medaille. Hendriksen won deze strijd tussen de twee Doves-turnsters.

EERSTE WEDSTRIJD De ronde erna was het de beurt aan het niveau H-team. Voor een heel aantal meiden van dit team was het de eerste wedstrijd in de bovenbouw. De zenuwen namen af en toe de overhand bij dit nog onervaren team. Als team zijn ze op de vierde plaats geëindigd. Individueel werd Anna van der Bor tiende, Renate van Amersfoort twaalfde en Anouk van de Bruinhorst werd dertiende van de totaal zestien turnsters.
Bij de junioren werd Renske Willigenburg tweede en Julia van de Beek vierde.

De wedstrijddag werd afgesloten door het niveau F-team. Hierbij deelden de drie Doves-turnsters het team met twee turnsters van Doto Harskamp. Het was een spannende wedstrijd waar uiteindelijk de drie teams op nog geen twee punten van elkaar eindigden. De kleine fouten werden afgelost door prima oefeningen ter compensatie. Aan het einde van de wedstrijd mocht het team de gouden medaille meenemen naar huis. Individueel pakte Mae Slot nogmaals het goud en werd Jasmijn Ligtenberg derde. Bij de junioren F werd Mirthe Heimen tweede.
Voor alle turnsters is er 11 februari de tweede plaatsingswedstrijd voor de finales. Daarvóór mogen op 26 november in Nijmegen de overige bovenbouw-turnsters nog in actie komen.