Terschuurse Boys (archief) had alle reden tot juichen in het bekertoernooi.
Terschuurse Boys (archief) had alle reden tot juichen in het bekertoernooi. Guido de Boer

Terschuurse Boys verslaat eersteklasser in beker: ‘Dit mag je wel een stunt noemen’

22 november 2022 om 22:42 Voetbal

TERSCHUUR Het verschil in klasse was vooraf als zeer groot in te schatten, op het veld bleken de verhoudingen totaal niet zo te liggen. Na een stunt tegen zondageersteklasser De Bataven uit Gendt is Terschuurse Boys een ronde verder in het bekertoernooi.

De formatie van trainer Etie Jansen ging als zaterdagderdeklasser de strijd aan en slaagde er na negentig minuten in om een penaltyserie af te dwingen. Die zetten de roodzwarten in winst om. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1, na een Terschuurse treffer in de tweede helft van Daniel Gundelach die normaal gesproken zijn wedstrijden in het tweede speelt.

Jansen: ,,Dit mag je inderdaad wel een regelrechte stunt noemen, ik had het zelf ook totaal niet verwacht.” De Bataven - nota bene koploper van de eerste klasse D - was voor rust de sterkere ploeg en kwam op voorsprong. Ook na de pauze stonden de gasten onder druk, maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Terschuurse Boys er steeds beter in. ,,En door een goal van Daniel kwamen we nog op gelijke hoogte ook”, zo is Jansen enthousiast. ,,Ik liet nog enkele spelers van het tweede invallen, Menno Korlaar en Gino Kamphorst en we hoopten op penalty’s.”

Die kwamen er; met daarbij Terschuurse Boys-keeper Gerben Hilgers in een absolute hoofdrol. ,,Prachtig voor hem, hij stopte twee penalty’s en zag één strafschop over gaan. Heel mooi.” Verder bleef Jansen vooral nuchter. ,,Als ik moet kiezen, heb ik liever drie punten in de competitie. De beker gaan we toch nooit winnen. Maar een lekkere stunt is het zeker.”