Jacob Boskma. ,,Het wordt nu mogelijk om een coördinator voor vier dagen per week voor drie jaar aan te stellen.''
Jacob Boskma. ,,Het wordt nu mogelijk om een coördinator voor vier dagen per week voor drie jaar aan te stellen.'' Foto van 't Land

'Meer continuïteit, betere afstemming'

15 november 2022 om 08:46

Toon Hermans Salon krijgt betaalde coördinator

BARNEVELD De Toon Hermans Salon (THS), gevestigd aan de Krommestraat 4 in Barneveld, krijgt een betaalde coördinator. Dat laat het bestuur weten.


Gerrit Schaap

FINANCIELE TOEZEGGING Het aanstellen van een betaalde coördinator wordt mogelijk dankzij een subsidie die KWF Kankerbestrijding beschikbaar stelt stelt via het landelijk overkoepelende orgaan van IPSO, dat toezicht houdt op een verdere professionalisering van de inloophuizen voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. 

,,Omdat de afgelopen jaren gebleken is dat een coördinator op vrijwillige basis moeilijk te vinden is, hadden wij als bestuur al wat geld opzij gezet voor parttime coördinator, maar we slaagden er niet in om via een gespecialiseerd uitzendbureau iemand te benoemen. Het wordt nu mogelijk om een coördinator voor vier dagen per week voor drie jaar aan te stellen. Waarschijnlijk zit er een verlenging in tot 2030”, vertelt bestuurssecretaris Jacob Boskma. De coördinator is er niet alleen voor de bezoekers, maar ondersteunt ook het bestuur en de vrijwillige gastvrouwen en -heren met adviezen.


GROTER AANBOD Boskma: ,,Sinds corona zich twee jaar geleden deed gelden, is het aantal bezoekers sterk terug gelopen. Omdat ook in de gemeente  Barneveld het aantal mensen dat met kanker te maken krijgt groot is, willen we werken aan een nog grotere naamsbekendheid en een zo laag mogelijke drempel om de Toon Hermans Salon te bezoeken. De THS wil een luisterend oor bieden en zorgen voor een veilige ontspannen sfeer, maar ook inspelen op behoeften van gasten. Naast creatieve activiteiten, zoals schilderen, boetseren en handwerken is er plaats voor verzorgingsdagen gericht op oncologie. Denk daarbij aan pedicure, gezichts- en voetmassage, haar- en gezichtsadvies. We willen ook themamiddagen en -avonden organiseren en de mogelijkheden bieden tot een individueel gesprek.”


EXTERNE CONTACTEN Boskma: ,,Tot de taken van de coördinator behoort ook het onderhouden van goede contacten met de gezondheidswerkers in de eerstelijnsgezondheidszorg en maatschappelijke instellingen. Goede PR is eveneens van belang. Te vaak horen we nog dat de naam van de THS wel bekend is, maar men niet weet waar die te vinden is en dat je er ook zo maar binnen kunt lopen. Uiteraard zal de kwaliteitsbewaking van het werk in ons centrum een belangrijk onderdeel van het takenpakket zijn. Met de benoeming van een coördinator verwachten we meer continuïteit en een betere afstemming in onze werkzaamheden te kunnen realiseren.”


Meer informatie? Mail dan naar secretaris@thsbarneveld.nl.