Afbeelding
Elyse van den Brink

Regenboogbankje in centrum Ede besmeurd met zwarte verf

15 november 2022 om 10:10 Overig

EDE De regenboogbank op de hoek van de Grotestraat en Molenstraat in het centrum van Ede is door onbekenden zwart geverfd. De gemeente is hier dinsdagochtend van op de hoogte gebracht. ,,Het is treurig, een heel onaangename verrassing”, laat Hans Vulto, projectleider inclusie van de gemeente Ede weten in een eerste reactie. 

Er is nog veel onduidelijkheid over de actie, zoals wanneer het bankje precies is besmeurd en met welk soort verf. ,,We weten het pas net, dus we moeten eerst kijken hoe we dit precies gaan aanpakken. Ik kan er op dit moment nog niet zoveel over zeggen”, aldus Vulto. Mogelijk leveren camerabeelden uit de omgeving meer duidelijkheid op.

(De tekst gaat verder onder de foto.)


Zo stond het regenboogbankje er eerst bij.  - Gemeente Ede

De ronde bank had sinds maart dit jaar de kleuren van de regenboog. ,,Het bankje geeft voor mij aan dat iedereen in onze gemeente zichzelf mag zijn. Ede is een gemeente waar ruimte is voor verschil en plek voor iedereen, ongeacht wie je bent”, zei toenmalig inclusiewethouder Hester Veltman destijds. 

Ook de huidige inclusiewethouder, Karin Bijl, benadrukt dat je in Ede mag zijn wie je bent. ,,Dit is een teleurstellende actie die laat zien dat er ook in onze gemeente nog genoeg werk te doen is”, laat ze weten. ,,We gaan het bankje zo snel mogelijk herstellen en doen aangifte bij de politie.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding