'Neuer eerste keus'

9 november 2022 om 10:12

BERLIJN (ANP/DPA) Hoewel hij pas net is hersteld van een blessure is Manuel Neuer de eerste keus om plaats te nemen in het Duitse doel tijdens het WK voetbal in Qatar. Dat zei keeperstrainer Andreas Kronenberg van de Duitse nationale ploeg dinsdag tegen de publieke omroep ARD.

De 36-jarige Neuer maakte afgelopen zaterdag na een kleine maand afwezigheid wegens een schouderblessure zijn rentree. Neuer doorstond de door Bayern München met 3-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Hertha BSC zonder problemen.

Kronenberg zei dat de technische staf "niet heeft overwogen om een open competitie te starten" tussen Neuer en Marc-André ter Stegen over wie eerste keeper is omdat dit "niet bevorderlijk" zou zijn, zonder dit verder toe te lichten. Kronenberg zei wel blij te zijn met de sterke prestaties die Ter Stegen laat zien bij Barcelona.

Afgezien van zijn schouderblessure onthulde Neuer begin deze maand dat hij al drie keer is behandeld aan huidkanker in zijn gezicht, maar vertelde ook dat hij daarvan inmiddels is genezen.