Autosport

9 november 2022 om 09:54

'Stop onlinegeweld'

MÜNCHEN (ANP/DPA) De mate van onlinegeweld heeft een crisispunt bereikt en brengt de autosport in gevaar, stelde de voorzitter van de autosportbond FIA Mohammed Ben Sulayem dinsdag in een column op motorsport.com. Hij reageerde ermee op doodsbedreigingen die een vrouwelijke Formule 1-steward onlangs ontving via social media.

Ben Sulayem zei dat de steward, Silvia Bellot, het doelwit was op social media nadat zij en andere stewards een boete hadden opgelegd aan Alpine-coureur Fernando Alonso omdat hij in een onveilige auto zou hebben rondgereden tijdens de Grote Prijs van de Verenigde Staten vorige maand. De sanctie werd later tenietgedaan en Alonso had het geweld tegen Bellot veroordeeld.

Volgens Ben Sulayem zijn naast Bellot ook andere FIA-medewerkers in het verleden slachtoffer geweest van intimidatie en haatzaaiende uitlatingen. Volgens de uit de Verenigde Arabische Emiraten afkomstige bestuurder hebben de uitlatingen "een verwoestend effect op onze geestelijke gezondheid en die van onze dierbaren". Ook zei hij dat als dit zo doorgaat, "het onze sport zal vernietigen". De FIA intensiveert naar eigen zeggen zijn campagne tegen onlinegeweld, "Het moet stoppen."