Voetbal

9 november 2022 om 10:08

Bondscoach Ecuador baalt van verplaatsing openingswedstrijd

QUITO (ANP) De bondscoach van Ecuador, Gustavo Alfaro, heeft zijn ongenoegen geuit over de beslissing om de openingswedstrijd van het WK met een dag te vervroegen. Ecuador is op 25 november de tegenstander van Oranje.

"Ik heb nu één dag minder om ons voor te bereiden", zei Alfaro (60). "Maar we zijn gepasseerd. Het is ons nooit gevraagd om de wedstrijd van de 21e naar de 20e te vervroegen."

Alfaro neemt het op zondag 20 november met zijn ploeg op tegen gastland Qatar. Aanvankelijk stond dat duel voor maandag 21 november gepland, maar wereldvoetbalbond FIFA heeft het speelschema aangepast om de festiviteiten rond de start van het wereldkampioenschap te kunnen houden rond een duel van Qatar.

De spelers van Qatar komen al enige tijd niet meer in actie, terwijl ook Ecuador nog niet bij elkaar is. "Ik wil geen voordeel, maar ik wil wel dezelfde rechten als iedereen. De anderen hebben zeven dagen en ik heb er maar zes. Waarom heb ik er maar zes? Waarom hebben ze ons dan niet een dag eerder vrijaf gegeven?"

Het was nog enigszins onzeker of Ecuador wel zou mogen deelnemen aan het WK, omdat Byron Castillo in de kwalificatiereeks niet speelgerechtigd zou zijn. Volgens sporttribunaal CAS heeft het land Castillo echter niet onrechtmatig opgesteld.