Barcelona wint met tien man

9 november 2022 om 08:31

PAMPLONA (ANP) Barcelona heeft met een man minder toch gewonnen bij Osasuna. Het bewogen duel eindigde in 1-2. Barcelona heeft als koploper daardoor een voorsprong van 5 punten op Real Madrid, met wel een wedstrijd meer gespeeld. Topschutter Robert Lewandowski werd na iets meer dan een half uur al uit het veld gestuurd bij Barcelona.

Al in de openingsfase kwam Barcelona op achterstand. David García scoorde na 6 minuten met het hoofd voor de formatie uit Pamplona.

Met een man minder kwam Barcelona kort na de hervatting op 1-1. Pedri scoorde, nadat de verdedigers van Osasuna de bal niet goed weg wisten te werken. Kort voor tijd kopte Raphinha Barcelona op voorsprong, na een prachtige pass van Frenkie de Jong.

Opvallend was dat Gerard Piqué, die in het weekeinde alvast afscheid had genomen van zijn eigen publiek maar in deze uitwedstrijd nog wel op de bank zat, halverwege ook met rood werd weggestuurd. Hij had in de rust op weg naar de kleedkamer te veel praatjes tegen de scheidsrechter. Piqué kon daardoor in zijn laatste duel voor de club niet meer invallen.

De Jong stond in de basis bij Barcelona. Memphis Depay ontbrak. De aanvaller, nagenoeg hersteld van een blessure, richt zich al op het wereldkampioenschap dat binnenkort in Qatar begint.

Real Madrid leed maandag de eerste nederlaag van dit seizoen in de Spaanse competitie. De kampioen liet zich verrassen door stadgenoot Rayo Vallecano en verloor met 3-2.