Afbeelding
©Louis Fraanje

Louis Fraanje spot zwarte reebok bij Lunteren

9 november 2022 om 16:15 Dieren

LUNTEREN Natuurliefhebber en fotograaf Louis Fraanje ontdekte in het buitengebied van Lunteren een zwarte reebok. ,,Het gebeurt niet zo vaak dat je zwarte reeën in het veld waarneemt”, vertelt Louis. 

,,Zwarte reeën zijn een speling van de natuur’’, vervolgt hij. ,,De dieren onderscheiden zich in bouw en fysieke gesteldheid niet van hun normaal gekleurde soortgenoten. Wel ontbreken de witte haren op de onderlip en is de spiegel - de kenmerkende lichtgekleurde haardos rond de aarsopening - nauwelijks zichtbaar. Naast zwarte reeën zijn er ook rood-witte, zwart-witte en geheel witte reeën gesignaleerd.”

,,Wij zagen op een gegeven moment een bruine reegeit die in de richting van de bosrand liep. Toen de geit halverwege was, viel ons oog ineens op een kop boven het gras uitstak’’, blikt Louis terug. ,,Wat bleek… er lag een zwarte reebok in het gras. Nieuwsgierig keek hij onze richting uit, hoewel de afstand te groot was om ons te kunnen zien. Even later stond hij op en liep heel rustig in de richting van de bruine reegeit. Dat was voor ons natuurlijk een uitgerekend moment om beide dieren op de foto te zetten. Daarna verdwenen ze samen in het struikgewas en hebben wij hem niet meer gezien. De idylle was voorbij.”

Meer natuurfoto’s en verhalen op zijn te vinden op de weblog: www.de-veluwenaar.nl.