Straatschade aan de Livingstonestraat in Barneveld.
Straatschade aan de Livingstonestraat in Barneveld. Jannes Bijlsma

Aanpak van door bomen beschadigde Livingstonestraat start binnenkort

9 november 2022 om 07:00 Verkeer en vervoer

BARNEVELD De schade die de karakteristieke platanen aan de Livingstonestraat veroorzaken aan parkeervakken en de stoep, wordt eind 2022 of begin 2023 hersteld. De klinkers en tegels liggen er schots en scheef in de straat, veroorzaakt door de worteldruk van de bomen. Dit zorgt voor onveilige situaties. Inmiddels is er een ontwerp klaar voor de nieuwe inrichting, maar dat kwam niet zonder slag of stoot tot stand.

De veiligheidssituatie van de Livingstonestraat wordt vergroot door delen van de stoep te vervangen met een ‘gebonden halfverharding’: vastgelijmde steentjes. De schade in de parkeervakken die door wortelopdruk is veroorzaakt wordt hersteld, maar blijven met klinkers afgewerkt. Het stuk grond rondom de stammen van de boom wordt vergroot, er komt een nieuwe drempel en de fietsdoorsteek in de haakse bocht van de straat verdwijnt. Aanpassingen aan de rijbaan staan niet op de planning. Bewoners klaagden over te hoge snelheid van autoverkeer. De inrichting aanpassen kan volgens de gemeente Barneveld pas als er grootschalig onderhoud moet worden uitgevoerd, maar dat duurt nog even. Wel zijn er de afgelopen tijd nieuwe 30 kilometer-borden en markeringen op het wegdek geplaatst om de veiligheid te vergroten.

AFGEWEZEN Het ontwerp voor de herinrichting is de afgelopen maanden tot twee keer toe aangepast. De eerste versie hield in dat er op de rijbaan zou moeten worden geparkeerd en de stoep richting de huidige parkeervakken zouden worden verplaatst om de bomen meer ruimte te geven. Een groot deel van de bewoners wees dit plan echter af. Een van de redenen was dat het opheffen van de parkeerplaatsen een tekort aan plekken zou opleveren. Ook zou parkeren op de rijbaan ervoor zorgen dat het een stuk moeilijker zou worden voor auto’s om uit de uitritten van de woningen aan de overkant van de straat de weg op zouden kunnen draaien.

Er werd een alternatief plan gemaakt, dat bij een bijeenkomst in maart van dit met bewoners werd besproken. Dit behelsde een omvorming van de stoep en de parkeervakken in een halfverharding. Ook dit plan kon de goedkeuring van de bewoners niet wegdragen; zij vreesden voor overlast en ook zou de uitstraling niet passend zijn. Met de keuze voor de vastgelijmde steentjes, verwacht de gemeente dat de overlast beperkt zal blijven.

KLIMAAT De drempel wordt vernieuwd, omdat de huidige te hoog is en daarmee niet voldoet aan de richtlijnen voor een 30-kilometerweg. Een aantal bewoners vroeg de gemeente de huidige bomen te vervangen door nieuwe, gezien de overlast die deze geven. De gemeente gaat daar echter niet in mee. ,,De overlast weegt niet op tegen de belangrijke positieve bijdrage die de huidige bomen leveren aan bijvoorbeeld het klimaat en de uitstraling van de straat”, aldus de gemeente.

Jannes Bijlsma

Afbeelding
Afbeelding