Volleybal

4 november 2022 om 21:20

Voormalig SSS-clubman Hans van Dijk overleden

BARNEVELD Afgelopen dinsdagavond is Hans van Dijk overleden. Van Dijk was liefst dertien jaar lang teammanager bij SSS Heren 1 en vervulde daarnaast diverse andere vrijwilligerswerkzaamheden binnen de volleybalclub. 

In de rol als teammanager maakte Van Dijk van dichtbij ‘het wonder van Breda’ mee. In die wedstrijd kwamen SSS terug uit een geslagen positie en won alsnog. Daarmee veroverden de Barnevelders het kampioenschap in de eerste divisie en promoveerden naar de eredivisie. De kampioenschaal die SSS die avond kreeg stond nog altijd als trofee bij Van Dijk op zijn kamer in het verpleeghuis Norschoten, waar hij vanwege zijn verminderde gezondheid de laatste jaren woonde. 

Maandag 7 november is de rouwdienst in de aula van de ‘Plantage, de dienst is ook via de kerkomroep te volgen. Hans van Dijk werd 66 jaar oud.


Voetbal

Schöne bezorgt NEC in 400e Eredivisieduel eindelijk winst

LEEUWARDEN (ANP) NEC heeft voor het eerst sinds half augustus weer een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De Nijmegenaren deden dat in Leeuwarden bij SC Cambuur: 0-1.

Lasse Schöne maakte kort voor rust het doelpunt. De 36-jarige Deen kreeg de bal net buiten het zestienmetergebied aangespeeld en haalde doeltreffend uit via de binnenkant van de paal. Schöne scoorde daarmee in zijn jubileumwedstrijd. De middenvelder speelde zijn 400e duel in de Eredivisie. Qua buitenlandse spelers kwam alleen de Zuid-Afrikaanse keeper Hans Vonk (436 keer) vaker in actie in de hoogste Nederlandse competitie.

SC Cambuur, dat trainer Sjors Ultee snel hoopt te benoemen als vervanger van de gestopte Henk de Jong, was in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker. Jamie Jacobs miste ruim een kwartier voor tijd toen hij in kansrijke positie stond.

Voor Cambuur was het de vierde competitiewedstrijd op rij dat er niet werd gescoord.

NEC, dat voor het laatst in 2014 tien wedstrijden op rij niet had gewonnen in de Eredivisie, steeg dankzij de zege naar de tiende plek met 14 punten. Cambuur is de nummer 16 met 8 punten. De Friezen spelen donderdag nog de inhaalwedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord. Drie dagen later volgt de derby tegen sc Heerenveen.


Handbal

Bondscoach handbalsters Oranje na paspoortprobleem alsnog naar EK

ARNHEM (ANP) Bondscoach Per Johansson sluit vrijdagavond in Noord-Macedonië aan bij de Nederlandse handbalsters, die zaterdag aan het EK beginnen. Oranje vloog donderdag zonder de Zweedse trainer naar Skopje. Johansson kon niet meereizen vanwege een "administratieve uitdaging" met zijn paspoort, dat niet lang genoeg meer geldig was.