Vuurwerkverbod

4 november 2022 om 13:12

p 1

,,Deze zouden ingezet kunnen worden als er onverhoopt coronamaatregelen zouden worden ingesteld. Hier ziet het overigens gelukkig niet naar uit”, aldus de woordvoerder.

De handhaving van politiek, brandweer, omgevingsdienst en de gemeentelijk afdeling Beheer Openbare Ruimte ziet er globaal hetzelfde uit als de voorgaande jaren. Vuurwerk mag alleen op oude- en nieuwjaarsdag tussen 18.00 en 02.00 uur worden afgestoken. Het mag ook alleen worden verkocht op woensdag 28, donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 december. 

Ook kan de gemeente op verzoek een vuurwerkvrije zone aanwijzen. Voorheen was vakantiepark De Berkenhorst in Kootwijk de enige waar niet mocht worden geknald. Tot 1 december aanstaande kan iedereen een aanvraag voor een specifieke zone indienen bij de gemeente, via meldboxveiligheid@barneveld.nl.


Alzheimer-collecte in Voorthuizen

VOORTHUIZEN In de week van 7 tot en met 12 november wordt er gecollecteerd voor Alzheimer Nederland. 

In Voorthuizen gaan er 70 mensen op stap met een collectebus, met een QR-code. Geld kan ook worden gedoneerd op bankrekeningnummer NL86 RABO 0375 2534 83 onder vermelding van Collecteweek 2022. Vrijwilligers zijn zaterdag 12 november ook te vinden op het Smidsplein.