Marcelino weg bij Athletic Club

25 mei 2022 om 05:54

BILBAO (ANP) Trainer Marcelino vertrekt bij de Spaanse voetbalclub Athletic Club.

De 56-jarige Marcelino werkte sinds begin vorig jaar in Bilbao en won in zijn eerste maand direct het toernooi om de Spaanse Supercup, door zowel Real Madrid als FC Barcelona te verslaan.

In La Liga eindigde de Baskische club dat seizoen op de tiende plaats. Dit seizoen greep Athletic opnieuw naast Europees voetbal. De ploeg van Marcelino werd achtste, vlak achter Villarreal, dat zich plaatste voor de Conference League. Athletic verloor onder zijn leiding in april 2021 twee Spaanse bekerfinales; de vanwege corona uitgestelde finale van 2020 tegen Real Sociedad (0-1) en twee weken later van FC Barcelona (0-4).

"Het is tijd om een stap opzij te zetten en een mooie periode af te sluiten", zei Marcelino, die zijn aflopende contract in stadion San Mamés niet verlengt.