Afbeelding
Hans van der Valk

Openlucht Pinksterviering: dienst 'Feest van de Geest'

25 mei 2022 om 09:48

LUNTEREN Ds. Caroline Oosterveen gaat voor in haar eerste Pinksterdienst in de Gereformeerde kerk PKN in Lunteren. ,,Een hartverwarmend feest: Pinksteren. Geboortedag van de kerk. Gods Geest in mensen, zij worden aan elkaar toevertrouwd", stelt zij. 


Ds. Oosterveen vervolgt: ,,Het thema van de viering is 'feest van de Geest'. Dat rijmt prachtig. Maar veel in de wereld rijmt niet… Kou slaat ons om het hart vanwege oorlog. Mensen op de vlucht. Aarde sterft. Kan de adem van de Geest van Jezus Christus op een ander spoor zetten, om toch te leven, te zingen, de aarde te bewonen met geloof, hoop en liefde? Denk en vier met ons mee. Een ieder van harte welkom!"

De muzikale medewerking tijdens de dienst is in handen van de Pinksterband en de PinksterSingers onder leiding van Margret Spelt.

De dienst vindt op Eerste Pinksterdag plaats in de open lucht. De locatie is het veld naast Molenweg 55 in Lunteren. De aanwezigen dienen zelf voor een stoeltje op kleed te zorgen. 

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Gereformeerde kerk aan de Oranjestraat 31 in Lunteren, waar de dienst om 10.30 uur begint. Daar is oppas aanwezig.


Haan Leusdense Dorpskerk opnieuw verguld

LEUSDEN Een hoogwerker hees de haan van de Dorpskerk op het witte torentje. De haan en de bol eronder zijn de afgelopen periode opnieuw verguld met een laagje bladgoud en schitteren nu weer aan de Arnhemseweg. Deze week werd de haan weer op het smeedijzeren torenkruis geplaatst. Het vergulden (letterlijk: met goud bekleden) werd uitgevoerd door meesterschilder Jaap van Herk uit Lienden, die gespecialiseerd is in het vergulden.


Vlindertuin geopend in Leusden

LEUSDEN Demissionair wethouder Fenneke van der Vegte van Duurzaamheid heeft de vlindertuin en het aangrenzende voedselbos voor het publiek geopend. Belangstellenden kunnen er nu elke zaterdag- en zondagmiddag terecht. De vlindertuin wordt beheerd door de Vlinderwerkgroep van het CML (Comité Milieuzorg Leusden) en de imkervereniging Eemkwartier die er meerdere bijenkasten heeft geplaatst. De tuin is speciaal ingericht met planten die vlinders lokken en die aantrekkelijk zijn voor bijen.