2022-01-14 21:07:17 ZWOLLE - (l-r) Rico Strieder of PEC Zwolle, Gorkem Saglam of Willem II tijdens de Nederlandse eredivisie wedstrijd tussen PEC Zwolle en Willem II in het MAC3Park stadion op 14 Januari 2022 in Zwolle, Nederland. ANP JEROEN PUTMANS
2022-01-14 21:07:17 ZWOLLE - (l-r) Rico Strieder of PEC Zwolle, Gorkem Saglam of Willem II tijdens de Nederlandse eredivisie wedstrijd tussen PEC Zwolle en Willem II in het MAC3Park stadion op 14 Januari 2022 in Zwolle, Nederland. ANP JEROEN PUTMANS anp / Jeroen Putmans

PEC Zwolle wint van Willem II

14 januari 2022 om 21:56

ZWOLLE (ANP) Hekkensluiter PEC Zwolle heeft bij de herstart van de Eredivisie gewonnen van Willem II. Met zijn eerste twee competitiedoelpunten hielp middenvelder Thomas van den Belt zijn club aan de 3 punten. Het was voor PEC de tweede overwinning van dit seizoen en de eerste onder trainer Dick Schreuder.
Op volle sterkte was PEC vanwege meerdere coronabesmettingen zeker niet. De club had de KNVB ook gevraagd om de wedstrijd uit te stellen, maar zonder resultaat. Toch had iedereen van de basiself en de invallers Eredivisie-ervaring. "Het valt ook wel mee, ja", zei Schreuder voor de aftrap bij ESPN. Volgens hem was het probleem behalve de vele besmettingen ook dat een aantal spelers pas net weer was begonnen met trainen.
PEC blijft ondanks de overwinning onderaan staan in de Eredivisie, met nu 9 punten. Wel is het gat met Fortuna Sittard, de nummer 17 van de ranglijst, verkleind tot 4 punten.